PanchoAmelia webshop voor schermvliegend Holland en België

Welkom, wilt u een nieuwe klant worden, log dan in.

Nederlands Italië English

Over ons

Over Pancho en Amelia

Een korte uitleg over de bedrijfsnaam keuze.

Pancho Barnes en Amelia Erhart zijn twee vrouwelijke luchtvaart pioniers die rond de 19e eeuw wisseling het wereldluchtruim bevlogen. Pancho en Amelia waren gek van alles wat met vliegen te maken had. Zo ook zijn wij helemaal bevlogen met alles wat met luchtvaart van doen heeft.

Pancho and Amelia

 

Beknopte geschiedenis van
Florence Pancho Barnes  (1901-1975)

Tot na de Tweede Wereldoorlog moesten vrouwen die een carrière wilden maken in de luchtvaart flink wat ‘haar op hun tanden’ hebben. Florence ‘Pancho’ Barnes was zo iemand. Luchtmachtgeneraals en testpiloten behoorden tot haar vriendenkring. In haar Happy Bottoms Saloon op Edwards Air Force Base verzorgde zij op culinaire wijze haar mannelijke collega-piloten. Want Pancho was zelf ook meer dan zo maar een piloot, die en passant een aantal wereldrecords op haar naam schreef.
Pancho werd op 4 augustus 1930 "De snelste vrouw op aarde" Zij verbeterde het wereld snelheidsrecord wat op naam stond van Amelia Earhart.

 

 

Beknopte geschiedenis van
Amelia Earhart (1897-1937)

De naam Amelia Earhart werd wereldnieuws toen zij in 1932, vijf jaar na Charles Lindbergh, als eerste vrouw en als tweede mens solo over de Atlantische Oceaan vloog. Vier jaar later kocht ze een Avro Avian vliegtuig en werd Amelia Earhart de eerste vrouw die een intercontinentale soloretourvlucht maakte. Vanaf die tijd bleef ze haar eigen snelheids- en afstandsrecords verbeteren. Vijf jaar later verdween ze tijdens een vlucht rond de evenaar. Wat is er met Earhart gebeurd? Wetenschappers denken dat ze terecht is gekomen op het onbewoonbare eilandje Ni kumaroro in de Grote Oceaan.

 

Wij vensen u veel plezier met onze producten,

Stephen Charlton en

Jan Sikking
Managers Pancho and Amelia Aset bv

Pancho and Amelia ASET bv Bezoek ook de winkel in Amsterdam - Diemen